Societatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIA

Filiala CONSTANTA

 

 

 

Filiala Constanta a Societatii de Chimie din Romania a luat fiinta in decembrie 2002, la initiativa dnei prof. univ. dr. Gabriela Stanciu, avand, la acea vreme un numar de 16 membri, majoritatea profesori universitari. In martie 2003, organizatia numara 130 membri cotizanti, profesori din mediul preuniversitar, profesori universitari, specialisti din industria chimica din regiunea Dobrogea, cat si studenti cu rezultate scolare deosebite, reunindu-se astfel sub cupola Filialei Constanta a Societatii de Chimie din Romania.

Odata cu constituirea Biroului de Conducere al Filialei, a fost ales prin vot si primul presedinte al organizatiei, in persoana dnei prof. univ. dr. Gabriela Stanciu, recomandata de o contributie importanta in dezvoltarea filialei, aceasta din urma depunand eforturi considerabile pentru stabilirea unei bune colaborari intre mediul universitar, preuniversitar si agentii economici locali de profil.

Pe perioada celor 11 ani, cat a detinut aceasta functie, pana in anul 2014, primul presedinte a orientat filiala spre rolul sau de baza, promovarea chimiei in Romania, alaturi de dezvoltarea organizatiei si sporirea notorietatii acesteia pe plan local si national. Astfel, sub egida Filialei Constanta a Societatii de Chimie din Romania si in colaborare cu institutii prestigioase sau agenti economici din domeniu, din spatiul dobrogean, a fost realizata o serie de evenimente pe teme de actualitate din universul chimiei.

Dintre acestea trebuie mentionat proiectul-concurs "Omul. Mediul. Poluarea", care a debutat in anul 2008 si a devenit deja un brand al filialei, in anul 2014 fiind marcata ce-a de-a VI-a editie. Evenimentul a reprezentat un succes deosebit si a starnit interesul de la an la an, ajungand sa numere in jurul a 150 de participanti in special elevi si cadre didactice din judetele Constanta, Tulcea si Slobozia. O alta realizare notabila a Filialei o reprezinta editarea revistei "Universul Chimiei", care cuprinde pe langa subiectele stiintifice tratate de profesori, o rubrica de rezolvare de probleme, special destinata elevilor.

In noiembrie 2015 a fost ales prezentul Birou de conducere al Filialei Constanta, iar prof. univ. dr. Viorica Popescu a fost votata presedinte al organizatiei, cu rolul de a continua seria de actiuni si parteneriate destinate promovarii Chimiei si consolidarea filialei.

Inca de la infiintare, una dintre principalele griji ale Filialei Constanta a Societatii de Chimie din Romania a fost asigurarea continuitatii si ritmicitatii activitatilor prin: sedinte cu participarea cadrelor didactice din invatamantul mediu si superior, rezolvarea prompta a problemelor operative, precum si implicarea in organizarea Olimpiadelor Nationale de Chimie si a altor evenimente stiintifice nationale si internationale desfasurate la Constanta.

In prezent, din Filiala Constanta fac parte peste 120 de cadre didactice, dintre acestea o treime fiind reprezentata de cadre didactice universitare.Obiective

- sedinte organizatorice de lucru, prin participarea cadrelor didactice din invatamantul universitar si preuniversitar (liceal si gimnazial)
- promovarea in opinia publica a unei mentalitati corecte privind Chimia
- atitudinea activa fata de tendintele de reforma si dezvoltare in industria chimica din Romania
- atragerea elevilor spre studiu in domeniul chimiei
- organizarea Olimpiadelor Judetene de Chimie si a unor manifestari stiintifice locale nationale si internationale
- pregatirea elevilor pentru Olimpiadele Nationale de Chimie
- cresterea vizibilitatii si importantei SChR pe plan national si european
- contributia la cresterea calitatii invatamantului si cercetarii stiintifice in domeniul chimiei
- atragerea suportului financiar necesar pentru actiunile FilialeiBiroul de conducere

Presedinte
Conf. univ. dr. Viorica POPESCU, decan al Facultatii de Stiinte Aplicate si Inginerie, Universitatea Ovidius din Constanta, e-mail:

Vicepresedinte
Prof. Gabriela MICU, Inspector de specialitate, ISJ Constanta, e-mail:

Secretar/trezorier universitar
Asist. univ. dr. Simona LUPSOR, e-mail:

Secretar/trezorier preuniversitar
Prof. Loredana TUDOR, e-mail:

Responsabil sectia tineret
S.L. dr. Sibel OSMAN, e-mail:

Membru Fondator
Prof. univ. dr. ing Gabriela STANCIU, e-mail:

Membri
Prof. Doina BALASA, e-mail:
Conf. univ. dr. Anca DUMBRAVA, e-mail:Adresa

B-dul Mamaia, nr. 124, 900527 Constanta (sediul Universitatea Ovidius Constanta), e-mail: schr.cta[at]gmail.com


Telefon

+40 241 606 440


Fax

+40 241 606 434


Website

http://schrct.univ-ovidius.ro


Activitati
 
Societatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIASocietatea de Chimie din ROMANIA
© 2008 Societatea de Chimie din ROMANIA