- s-a constituit în anul 2015
- are 134 membrii provenind din diferite universități și institute de cercetare din toată țara
Informații suplimentare despre activitatea Secției de Chimie Alimentară se pot găsi în Buletinul SChR.
Obiective
- Crearea unui cadru de colaborare între cercetătorii din domeniul chimiei alimentare la nivel naţional şi internaţional;
- Conştientizarea publicului larg asupra importanţei chimiei alimentare;
- Susținerea cercetării în chimia alimentară prin organizarea de evenimente științifice cu tematici specifice domeniului;
- Creşterea vizibilităţii Secției de Chimie Alimentară pe plan național și internațional;
- Implicarea în activităţi comune cu alte secţii şi filiale ale SChR.
Biroul de conducere
Președinte
Cristina Todașcă, Universitatea Politehnica București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor
Vicepreședinte
Iulia Gabriela David, Universitatea din București, Facultatea de Chimie
Secretar/Trezorier
Fulvia Manolache, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare București
Membrii biroului
Simona Gavrilaș, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului
Ioana Maior, Universitatea Politehnica București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor